Infrapunasauna

Terveyttä ja hyvinvointia saunan lämmössä

Infrapunasaunat ovat yleistyneet Suomessa viime vuosina. Keski-Euroopassa ne ovat olleet jo pitkään kylpylöiden ja yksityiskotien käytössä. Terveyttä edistävät infrapunasaunat sopivat niin urheilijoille kuin liikuntaa harrastamattomille iästä riippumatta.

Infrapunasaunan teho perustuu auringonvalon elvyttävään infrapunasäteilyyn. Infrapunasaunan lämpö on siis samaa kuin auringon lähettämä lämpö. Saunamme avulla pääsetkin nauttimaan auringon lämmöstä säästä riippumatta. Infrapunasaunan lämpösäteily ei sisällä esimerkiksi auringon UV-säteilyä. 

Tehostuneet verenkierto ja aineenvaihdunta

Infrapunasaunat lisäävät kudosten toimintaa, tehostavat verenkiertoa ja parantavat elimistön toimintoja. Syvälämpösäteily lievittää kipua ja nopeuttaa vammojen paranemista ja niistä palautumista lisäämällä verenkiertoa. Perinteiseen saunaan verrattuna infrapunasauna rasittaa sydäntä vähemmän.

Infrapunasaunaa voidaan hyödyntää myös erilaistenvaivojen helpottamiseen. Se edesauttaa ihosairauksien kuten psoriasiksen paranemista ja vähentää flunssan oireita. Sauna parantaa myös lihasten hapenottokykyä.

Kohonnut aineenvaihdunnan taso infrapunasaunassa polttaa kaloreita kun keho hikoilee. Tämä edistää rasvan palamista, lisää ja vahvistaa sydämen kuntoa, auttaa poistamaan selluliittia ja lisää ihon kimmoisuutta. 30 minuuttia infrapunasaunassa polttaa saman verran kaloreita kuin 10 kilometrin juoksu.

Infrapunasaunassamme on CD-radiosoitin, jonka avulla voit rentoutua lämpimässä ja valoisassa lämpösaunassa.

Miellyttäviä ja rentouttavia saunahetkiä Garden Gymin infrapunasaunassa!